Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Taylor's First Estate
Reserve Port
- Portugal - Rood - 75 cl
14,30
3465
+
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid 6+ 12+
Prijs 13,59 13,16

Minimale hoeveelheid voor "Taylor's First Estate
Reserve Port
- Portugal - Rood - 75 cl" is 6.

Taylor's First Estate Reserve Port
Portugal - Douro
75 cl - Rood
 

Kleur:

Druiven:

Geur en bouquet

Smaak en afdronk

Samenvatting:

Aanbeveling:

Drinktemperatuur:

Fles sluiting:

Wijn en productie


Taylor's is een bijzondere producent van karakteristieke portwijnen. Na drie eeuwen, opgericht in 1692, is Taylor's één van de oudste porthuizen, een specialist met eigen stijl producten.

Bovendien kan Taylor's beschouwd worden als ijkpunt voor vintage port. Hun vintage ports zijn beroemd door hun elegantie en balans, ingetogen kracht en lange rijpings-potentie. Deze Taylor's vintage ports worden samengesteld uit de beste wijnen van de eigen quinta's en wijngaarden, Vargellas, Terra Feita en Junco. Deze drie bezittingen, elk op een zeer goede geografische ligging, produceren wijnen met een uniek eigen karakter. Deze drie zijn de hoeksteen van het succes van Taylor's door hun unieke en niet te evennaren stijl.

Taylor's geniet eveneens aanzien als producent van op hout gerijpte port wijnen en bezit een van de grootste voorraden zeldzame op hout gerijpte wijnen in edele oude en zeer oude tawny ports. Het wijnhuis is ook bekend als grondlegger van late bottled vintage port, een stijl die het bedrijf ontwikkelde en waarvan ze nog altijd de grootste producent is.

Daarbij is Taylor's een zelfstandig familiebedrijf, waar een aantal familieleden een leidende rol vervullen in de onderneming. Deze lange familietraditie zorgt voor bestendigheid en is de garantie voor kwaliteit binnen een goed wijnhuis. Door de familie is het mogelijk de vaardigheden en kennis die nodig is voor het maken van mooie portwijnen voortdurend te verfijnen en ervaring door te geven van de ene generatie naar de volgende.

Gevestigd in de stad Porto en de Douro-vallei is het bedrijf altijd nauw betrokken bij alle stappen in de productie, het planten van de wijngaard, de teelt van de druiven en het oogsten, de productie van de wijn, de rijping en het assembleren van de port. Natuurlijk worden ze ook binnen het bedrijf op fles gebracht. De betrokkenheid van de familie bij de toekomst van de portproductie wordt getoond in haar keuze voor de beste productie methoden met steeds nieuwe investeringen in alle activiteiten van de onderneming. De familie zet zich in om de unieke omgeving van de Douro-vallei te behouden, mede door het bevorderen van duurzame en verantwoorde wijnbouw.

Slim Wijn Kopen....Citywine.nl